Лъчисто отопление и охлаждане

ЛЪЧИСТО ОТОПЛЕНИЕ ОТ REHAU
Подовото отопление - предпоставка за уют у дома и за приятна, комфортна обстановка за живеене.

Инвестиция, която се изплаща

Характеризира се с ефективност и качество.

С лъчистото отопление на REHAU разходите за отопление могат да бъдат намалени чрез по-ниската температура с 10 %. Стайната температура може да бъде поддържана с 1-2 градуса С по-ниска, така че да се достигне най-доро ниво на комфорт. На един градус по Целзий това означава допълнително спестяване от 6%. Освен ефективността от значение са качеството и сигурността. Поради това всички продукти на REHAU са произведени от висококачествени материали – можете да разчитате на това.

Приятно уютно

Благодарение на равномерното разпределение на топлина.

Лъчистото отопление на REHAU се грижи за равномерно разпределение на топлината в цялото помещение. Достатъчна е температура от около 20 градуса С, за да се постигне приятно усещане за топлина!

Таванното охлаждане действа така, че охладеният въздух бавно се спуска към пода, като при това намалява вероятността за появяване на познатите възпалителни заболявания, които се причиняват от въздушните климатици.

Тих и безпрашен приятен климат

Идеално за хора, страдащи от алергии.

В резултат на неравномерното разпределение на топлината при отопление с радиатори, въздухът в помещението се движи повече. Поради това, намиращите се в него прах и акари се разпределят в помещението и могат да бъдат опасни за здравето не само за хората, страдащи от алергии, а за всички.

Равномерното разпределение на топлината при лъчистото отопление на REHAU успокоява въздуха в помещението, като по този начин намалява съдържанието на прах и намиращите се в него вредности.

Резултат: По-малко оплаквания – не само при хората, страдащи от алергии.

Топлина, която се усеща, но не се вижда

За перфектен дизайн на жилищата

Модерното лъчисто отопление на REHAU се отличава преди всичко с това, че се скрива в пода, тавана или стената. По този начин отваря място за мебели, открива нови възможности за оформление или просто прави дадено помещение да изглежда по-подредено. Единственото, което виждате от Вашата отоплителна система, е един модерен дизайнерски оформен стаен регулатор.

Дълготрайна сигурност

Чрез качество и хай-тех материали.

Тръбите на лъчистото отопление на REHAU се състоят от омрежения под високо налягане висококачествен материал PEXa, който осигурява абсолютна херметичност! Дефектите или течовете принадлежат вече на миналото – благодарение на доказалата се милиони пъти техника на свързване.

IGT_0358_338077_0
IGT_0356_338075_0
IGT_0353_337972_0
i9qaiE

Технически данни

Отоплителна система от REHAU

Благодарение на ниската температура на водата, която е необходима при експлоатацията, на системата за лъчисто отоплание на REHAU, ефективно се спестява енергия. Причината за това: при по-голяма площ, за затоплянето на дадено помещение е необходима по-малко топла вода. За да бъде постигната приятна топлина е достатъчна температура на водата от 35 градуса С.

И при големи пространства се постига равномерно охлаждане на въздуха, без това да

предизвиква силни въздушни течения.

Колектор 1

Затоплената вода се разпределя в зависимост от изискванията, чрез т. н. колектор. Той е скрит

в разпределителна кутия с атрактивна оптика, която е интегрирана по почти незабележим

начин в стената.

Отоплителни кръгове 2

За да достигнете желаната температура в помещението, необходимото количество топла вода

протича по тръбите PEXa на REHAU, положени върху площта, която трябва да бъде затоплена. По този начин площта се загрява и топлината се подава равномерно в помещението.

Тръбите се полагат върху изолационна подложка, която в зависимот от изискванията, които налага помещението, може да бъде: Varionova 30-2 мм или Varionova 11 мм, такер плоча, система за сухо полагане, система с носеща мрежа.

Система за регулиране 3

Във всяко едно помещение Вие определяте сами желаната температура, при която се чувствате

най-добре – с лесни за обслужване стайни регулатори. Те управляват колектора и регулират

количеството топла вода, което протича през положените тръби. Атрактивен дизайн, съчетан с удобство при използване – това представлява новият стаен регулатор Nea. Висококачественият регулатор е компактен и плосък и е снабден с осветен, лесен за разчитане, LC – дисплей.

Термично активиране на стените и тавана

За оптималното отопление или охлаждане могат да бъдат използвани също така и стените и таваните.

По правило важи: колкото повече повърхности в дадена сграда се затоплят, толкова по-ниска е

необходимата изходяща температура. REHAU предлага оптималните решения за почти всички

изисквания, независимо дали става дума за ново строителство или саниране.

Стенно …..

Стенното отопление на REHAU може да бъде изпълнено по сух и мокър способ, съответно с помощта на специални гипсокартонени плочи с предварително положени тръби или директно полагане в стената. И в двата случая се използва тръба RAUTHERM S 10.

hQTlU0
860-D360

И таванно отопление/охлаждане

За термичното активиране на тавана, REHAU предлага специална система, която също може да бъде изпълнена по сух и мокър способ. При сухия способ се използват предварително конфекционирани гипсови плочи, на разположение в четири различни размера, с интегрирани тръби RAUTHERM S. Начинът на действие влияе на охлаждането така, че студеният въздух, като по-тежък от топлия, се спуска от горе надолу и така охлажда въздуха в цялото помещение. Благодарение на лъчистия ефект, температурата на помещението е по-ниска от температурата на въздуха.

В 21-ви век, изискванията на съвременната архитектура поставят нови предизвикателства към обществените сгради и особено към офисите – просторни, отворени помещения, подходящи за гъвкави разпределения и многофункционално ползване. Но точно поради това, високото ниво на шум е фактор, с който все по-често трябва да се съобразяваме. Акустичните тавани на REHAU предлагат решение и за този проблем. При тях плочите са перфорирани на равномерни отвори, а от обратната страна се залепва оформен на ивици стиропор (EPS). Плочите за акустични тавани на REHAU могат да бъдат комбинирани по многообразен начин, благодарение на три различни типа перфорация и различните комбинации от размери. Те са съвместими с климатични инсталации и притежават всички предимства на лъчистото отопление и охлаждане.

dJgMyp
gh74Gb

Референтни обекти

Най-впечатряващият обект от последните години, в който са включени REHAU-системите за отопление и охлаждане е Grand (POP) Moma в Бейджинг, Китай. Комплексът има разгъната застроена площ 600 000 кв.м. В него са разположени 19 жилищни сгради, 2 клуба и други съоръжения. Фасадите са решени в бяло, с футуристични, изчистени линии.

Grand (POP) Moma е проектиран от американското архитектурно бюро Steven Holl Architects. Комплексът е съоръжен с огромна по мащабите си геотермална система за отопление/ охлаждане и система за рециклиране на водата, която поддържа стабилна температура в жилищните сгради. Тази цялостна система за циркулация на водата служи като гигантски радиатор през зимата и охлажда през лятото. Няма бойлери за доставяне на топлина, няма и охлаждащи климатични инсталации на ток.

TwkKar